Hiilivapaa Suomi -kampanja etsii harjoittelijaa kevääksi

Hiilivapaan aktiiveja Fortumin plogging tapahtumassa "Unohtuiko omat roskat" kyltin kanssa.

Haluatko oppia ilmastokampanjoinnista ja järjestötoiminnasta? Kiinnostaako sinua viestintä, vaikuttamistyö, tapahtumien järjestäminen ja fasilitointi? Hae korkeakouluharjoittelijaksi Hiilivapaa Suomi -kampanjaan!

Hiilivapaa Suomi on kansalaiskampanja, jonka tavoitteena on saada suuripäästöisimmät suomalaisyritykset Pariisin ilmastosopimuksen mukaiselle 1,5 asteen polulle. Kampanjan ensisijainen kohdeyritys on valtavasti fossiilivoimaloita omistava Fortum. Lisäksi vaikutamme pankkien ja eläkeyhtiöiden ilmastolinjauksiin.

Harjoittelijan tehtäviin kuuluu muun muassa kampanjan viestintää, tapahtumien järjestämistä yhdessä kampanjakoordinaattorin ja vapaaehtoisten kanssa sekä vapaaehtoistoiminnan tukemista. Harjoittelija voi tehdä myös kampanjasisältöihin liittyvää tiedonhakua kampanja-asiantuntijan tukena. Harjoittelijan tehtäviä voidaan muokata harjoittelijan kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.

Harjoittelija työskentelee kampanjakoordinaattorin ohjauksessa ja yhteistyössä kampanja-asiantuntijan että vapaaehtoisten kanssa. Harjoittelussa tarvitaan myös oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn, sillä kampanjassa työskentely on välillä nopeatempoista.

Harjoittelussa pääset hiomaan viestintä- ja organisointitaitojasi, kehittämään kampanjointiosaamista sekä oppimaan ilmastotyöstä ja -vaikuttamisesta.

Toivomme hakijalta:

  • Soveltuvan alan korkeakouluopintoja, esimerkiksi yhteiskunta- tai ympäristötieteistä
  • Kiinnostusta ilmastotyöhön
  • Kiinnostusta järjestötyötä kohtaan
  • Itsenäistä työskentelyotetta
  • Sujuvaa kirjallista suomen ja englannin kielitaitoa
  • Hyviä organisointitaitoja

Eduksi lasketaan:

  • Viestintätaidot
  • Järjestö- ja vapaaehtoiskokemus
  • Kokemus tapahtumien järjestämisestä

Harjoittelu alkaa helmikuussa ja kestää 4-5 kuukautta sopimuksen mukaan, eli touko- tai kesäkuun loppupuolelle. Jos harjoittelun kesto on 5 kuukautta noudatetaan 80 %:n viikkotyöaikaa ja palkka on 1580€ kuukaudessa. 4 kuukauden harjoittelu on mahdollista toteuttaa myös 90 % työajalla, jolloin palkka on 1710€ kuukaudessa. Harjoitteluun sisältyy säännöllisesti iltatöitä ja myös viikonlopputyöt ovat mahdollisia. Osan tehtävistä voi suorittaa sopimuksen mukaan myös etänä.

Palkkaukseen tai muuhun rahoitukseen liittyvät lisätiedot: Yliopiston harjoittelutukea ei edellytetä, mutta voit mainita hakemuksessasi, jos tuki on käytettävissäsi.

Harjoittelun sijainti: Helsinki

Lähetä hakemuksesi ja CV viimeistään 7.1.2022 klo 23.59 mennessä osoitteeseen .

Haastatteluun valittaville hakijoille ilmoitetaan 14.1.2022 mennessä. Valinta pyritään suorittamaan viimeistään 24.1.2022.

Hiilivapaa Suomi on Maan ystävien alainen kampanja. Lisätietoja Hiilivapaa Suomi -kampanjasta ja Maan ystävistä:

http://hiilivapaasuomi.fi/

http://maanystavat.fi/

Lisätietoja antavat Hiilivapaa Suomi -kampanjan kampanja-asiantuntija Vera Kauppinen, p. 044 576 9999, 20.12. klo 15-16  ja kampanjakoordinaattori Ansku Holstila, p. 041 314 0268, 22.12. klo 13-14.