Kampanjasta

Hiilivapaa Suomi -kampanjan vapaaehtoisia vuoden 2019 Ilmastolakko-tapahtumassa.

Suomalaisten yritysten täytyy kantaa vastuunsa ilmastosta niin meillä kuin maailmalla! Kampanjamme tönii suuripäästöisimpiä suomalaisyrityksiä Pariisin ilmastosopimuksen mukaiselle 1,5 asteen polulle. Tällä hetkellä kohdeyrityksenämme on valtionyhtiö Fortum, joka omistaa Uniperin kautta valtavat määrät hiilivoimaloita ympäri Eurooppaa. Näiden hiilivoimaloiden päästöt vastaavat vuositasolla puolta koko Suomessa syntyvistä päästöistä. Myöhemmin laajennamme kampanjaa myös muihin suomalaisiin suurten päästöjen yrityksiin.

Uudet vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan: ilmoittaudu mukaan!

Hiilivapaan Suomen taustalla on Maan ystävät yhteistyössä Luonto-Liiton, Changemakerin, Ilmastovanhempien, 350 Suomen, Fingon, Suomen YK-nuorten, Save Pond Hockeyn ja Energiaremontin kanssa. Hiilivapaa Suomi -kampanja on myös mukana Europe Beyond Coal -kampanjassa, joka toimii 28 Euroopan maassa ja jonka yhteisenä tavoitteena on siirtymä puhtaaseen energiajärjestelmään.

Hiilivapaa Suomi on seuraaja aiemmalle Hiilivapaa Helsinki -kampanjalle, jonka kampanjointi huipentui Hanasaaren hiilivoimalan sulkemispäätökseen Helsingin kaupunginvaltuustossa joulukuussa 2015. Sittemmin kampanjassa on keskitytty mm. kunta- ja eduskuntavaalivaikuttamiseen, ja ohjattu suomalaisia kuntia kohti kestävää energiantuotantoa.