Toimittajan työkalupakki

Toimittajia kirjoittamassa muistiinpanoja.
Kuva: Climate Reality Project, Unsplash

Miten arvioida suuryhtiöiden ja -sijoittajien ilmastotoimia?

Suuryhtiöt ja -sijoittajat ovat keskeisessä roolissa ilmastokriisin hillinnässä ja fossiilisista polttoaineista irtautumisessa. Ilmastotoimista ja -lupauksista viestitään aktiivisesti, mutta niiden laadun ja riittävyyden arviointi voi olla haastavaa.

Toimittajan työkalut suuryhtiöiden ja -sijoittajien ilmastotoimien arviointiin -webinaarisarjassa kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat antoivat työkaluja yksityisen sektorin päästövähennystoimien arviointiin. Webinaareihin ilmoittautui yli 140 toimittajaa, joten tietopaketit tulivat selkeästi tarpeeseen.

Tälle sivulle olemme koonneet tärkeimmät webinaarisarjan aikana esiin tulleet opit ja työkalut. Työkalupakki koostuu kriittisistä kysymyksistä ja huomioista, joiden avulla voi paljastaa puutteita ja porsaanreikiä ilmastotavoitteissa, -linjauksissa ja -lupauksissa. Arvioinnin taustoituksena voi lisäksi haastatella sektoria seuraavia analyytikoita ja järjestöjä. Tietopaketissa on listattu myös tietokantoja, analyysejä ja muita taustatiedon lähteitä.

Tietopaketti jakautuu kolmeen aihepiiriin:

  1. Nettonollatavoitteiden arvioinnista
  2. Suursijoittajien ilmastolinjausten arvioinnista
  3. Energiasektorin ilmastolupausten arvionnista

Lisätietoa sisällöistä voit kysyä kampanjakoordinaattori Le Volta: .