Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa https://hiilivapaasuomi.fi/ ja on laadittu 22.7.2021. Olemme arvioineet sivuston saavutettavuuden itse.

WCAG-lainsäädäntö ei koske Maan Ystäviä, koska rahoituksensa ja tehtäviensä nojalla Maan Ystävät ei ole julkisoikeudellinen toimija. Lainsäädännön tavoite on kuitenkin tärkeä, joten olemme käyneet läpi verkkosisältömme saavutettavuuden näkökulmasta ja tehneet sivustollemme saavutettavuuskorjauksia vuonna 2021.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää suurimmilta osin kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei saavutettava sisältö

Verkkosivustolla on joitakin saavutettavuusongelmia:

  • osa materiaaleista on sellaisessa pdf-muodossa, jota ei pysty koneellisesti lukemaan
  • ennen 1.7.2021 arkistoituja uutisia ja kirjoituksia, joiden kuvista puuttuu vaihtoehtoiset tekstit
  • sosiaalisen median sisältöjä ja videoita, joista puuttuu tekstitykset ja jotka eivät ole Hiilivapaa Suomi -kampanjan tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • ei-tekstuaalista sisältöä, jolla ei ole tekstivastineita: tämä koskee Europarlamentin ja Eduskunnan ”kiltteysmittareita”

Huomasitko saavutettavuus­puutteen digipalvelussamme?

Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Ota yhteyttä sähköpostilla: info@hiilivapaasuomi.fi.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Sivuston saavutettavuutta on parannettu vuonna 2021 muun muassa kontrastien ja lomakkeiden osalta. Myös näppäimistöllä liikkumista on helpotettu.

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla tai tule käymään.