Toimittajan työkalut -webinaari: Nettonolla­tavoitteet ja niiden arviointi

Toimittajia kirjoittamassa muistiinpanoja.
Kuva: Climate Reality Project, Unsplash

Aikataulu ilmastotoimien toteuttamiselle kiristyy. Suuryhtiöt ja -sijoittajat ovat keskeisessä roolissa ilmastokriisin hillinnässä ja fossiilisista polttoaineista irtautumisessa. Ilmastotoimista ja -lupauksista viestitään aktiivisesti, mutta niiden laadun ja riittävyyden arviointi voi olla haastavaa.

Toimittajan työkalut suuryhtiöiden ja -sijoittajien ilmastotoimien arviointiin -webinaarisarjassa kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat antavat työkaluja yksityisen sektorin päästövähennystoimien arviointiin.

Sarjan ensimmäisessä osassa avataan yritysten nettonollatavoitteiden laatua. Mitä toimittajan kannattaa kysyä yritysten nettonollatavoitteista? Millaiset ovat lyhyen aikavälin tavoitteet? Mikä on päästövähennysten ja kompensaatioiden suhde? Koskevatko tavoitteet koko toimintaa eli myös arvoketjun päästöjä?

Puhujat:

Jeanne Martin, kokenut öljy-yhtiöiden nettonollasuunnitelmien arvioija ShareAction-järjestöstä
Stephen Smith, Oxfordin yliopiston professori, joka on tutkinut yritysten nettonollatavotteita mm. tuoreessa “Taking stock: A global assessment of net zero targets” -raportissa
Lasse Leipola, Finnwatchin ilmastoasiantuntija ja entinen toimittaja

Webinaarisarja on ilmainen ja tarkoitettu toimittajille.

Ilmoittaudu