Toimittajan työkalut -webinaari: Suursijoittajien ilmasto­linjausten arviointi

Toimittajia kirjoittamassa muistiinpanoja.
Kuva: Climate Reality Project, Unsplash

Aikataulu ilmastotoimien toteuttamiselle kiristyy. Suuryhtiöt ja -sijoittajat ovat keskeisessä roolissa ilmastokriisin hillinnässä ja fossiilisista polttoaineista irtautumisessa. Ilmastotoimista ja -lupauksista viestitään aktiivisesti, mutta niiden laadun ja riittävyyden arviointi voi olla haastavaa.

Toimittajan työkalut suuryhtiöiden ja -sijoittajien ilmastotoimien arviointiin -webinaarisarjassa kansainväliset ja suomalaiset asiantuntijat antavat työkaluja yksityisen sektorin päästövähennystoimien arviointiin.

Institutionaaliset sijoittajat, kuten eläkeyhtiöt ja pankit, ovat reagoineet ilmastonmuutokseen kehittämällä ohjenuorikseen hiili-, kaasu- ja öljypolitiikkoja rajoittavia käytäntöjä. Sarjan toinen osa käsittelee näitä käytäntöjä eli fossiilipolitiikkoja. Miten näiden laatua voi arvioida, ja mistä tunnistaa hyvän fossiilipolitiikan?

Puhujat:

Yann Louvel, seniorianalyytikko suursijoittajien hiilipolitiikkoihin vaikuttaneesta Reclaim Finance -järjestöstä
Per Kristian Gilleshammer, ESG-analyytikko norjalaisesta KLP-eläkeyhtiöstä
Kaarina Kolle, Ilmastonmuutoksen ja sijoitusten kestävyyden kansainvälinen asiantuntija

Webinaarisarja on ilmainen ja tarkoitettu toimittajille.

Ilmoittaudu