Ilmasto­kyhjöttäjästä ilmasto­toimijaksi!

Osta Ilmastokalenteri

Ilmastokiltiksi yhdessä vuodessa

Suomen ensimmäinen Ilmastokalenteri on nyt täällä! Vieritä alas katsoaksesi kalenterin kuvituksen. ↓

Hiilivapaa Suomen vuoden 2019 ilmastokalenteri auttaa sinua löytämään konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kalenterimyynnin tuotto käytetään ilmastoviestintään, jonka tavoitteena on kannustaa ihmisiä yhteiskunnallisiin ilmastotekoihin. Yhden kalenterin tuotolla ilmastoviesti tavoittaa jopa 5000 ihmistä sosiaalisessa mediassa!

Ilmastokalenteri on vapaaehtoisvoimin toteutettu seinäkalenteri, joka esittelee 12 ilmastovaikuttamisen teemaa. Fossiilisista polttoaineista luopuminen on ensiarvoisen tärkeää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jokainen voi vaikuttaa tähän tavoitteeseen olemalla aktiivinen kansalainen ja äänestämällä ilmastokilttiä ehdokasta.

Osta Ilmastokalenteri

Ilmasto­kyhjöttäjästä ilmasto­toimijaksi!

Ahdistaako ilmastonmuutos? Ei hätää – vaikuta ilmastopolitiikkaan ja tee järkeviä arjen ilmastotekoja, ja kannusta lähipiirisikin toimimaan samoin!

Hiilivapaa Suomen ilmastokalenterissa ilmastoheräämisen kokenut Joulupukki esittelee kuukausittain vaihtuvien teemojen myötä konkreettisia ilmastotoimia. Paperikalenterin lisäksi ilmastokalenterin nettiversio sekä teemoihin liittyvä viestintä opastavat kalenterin käyttäjän ilmastokyhjöttäjästä ilmastotoimijaksi.

Ostamalla ilmastokalenterin tuet myös Hiilivapaa Suomi -kampanjaa vapauttamaan Suomen fossiilienergiasta voimala kerrallaan. Kampanjan tavoitteena on saada Suomen kunnat luopumaan fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa ja panostamaan sen sijaan kestäviin uusiutuviin energianlähteisiin ja energiansäästöön.

Kalenteri on toteutettu vapaaehtoisvoimin. Kalenterin kuvista vastaavat ammattivalokuvaajat Heidi Kouvo, Outi Neuvonen sekä Pyry Kantonen. Kalenterin on taittanut Asta Nykänen.