Vetoomuskirje: EU:n on toimittava Brasilian metsäkadon estämiseksi!

Amazonin sademetsät ovat alkuperäiskansojen ja monimuotoisen eliölajiston koti sekä maailman keuhkot. Tällä hetkellä maailman vihreät keuhkot palavat ennennäkemätöntä tahtia Brasilian äärioikeistolaisen presidentin Jair Bolsonaron ja maassa toimivien yritysten piittaamattomuuden ja ahneuden takia. Brasiliasta viedään suuri määrä maataloustuotteita (mm. naudanlihaa, soijaa rehuksi, kahvia) sekä puupohjaisia tuotteita ympäri maailmaa – myös Eurooppaan.

Lähetä sähköpostia suomalaisille ministereille ja euroedustajille ja vaadi EU:n ja Etelä-Amerikan maiden välisen Mercosur-kauppasopimuksen ratifioimisen jäädyttämistä, kunnes Brasilia ryhtyy toimiin metsäkadon pysäyttämiseksi. Sopimus on hyväksyttävä vielä Euroopan parlamentissa ja jäsenmaissa, mutta myös Suomella nykyisenä EU-puheenjohtajamaana on valtaa asiassa. Voit muokata kirjepohjaa itsellesi sopivaksi.

Ministerit: ; ; ; ;

Suomen euroedustajat: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;


Kirjepohja:

Hyvä euroedustaja/Arvoisa ministeri,

olemme huolestuneina seuranneet uutisointia Brasilian Amazonin alueen metsäkadosta ja alueella riehuvista, ihmisen aiheuttamista metsäpaloista. Amazonin sademetsäalueen kohtalo vaikuttaa alueella asuvien alkuperäiskansojen elämään, ilmastonmuutoksen kiihtymiseen ja luonnon monimuotoisuuteen erittäin vahvasti, ja sitä kautta meidän kaikkien elämään myös Suomessa. Meitä kansalaisia huolestuttaa säilyykö planeettamme elinkelpoisena meille puhumattakaan lapsistamme. Nyt olisi juuri oikea hetki koittaa vaikuttaa Brasilian ilmasto- ja metsäpolitiikkaan, kun EU:n ja Etelä-Amerikan välinen kauppasopimus on tekeillä ja Suomi toimii EU:n puheenjohtajana ja suunnannäyttäjänä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Lunastetaan ilmastolupauksemme: vaikuttakaa te siihen, ettei Mercosur-kauppasopimusta ratifioida ennen kuin Brasilia sitoutuu vastuullisempaan, Pariisin sopimuksen mukaiseen ilmastopolitiikkaan, mukaan luettuna Amazonin alueen suojelu metsäkadolta ja hallitsemattomilta metsäpaloilta.

Nyt on aika toimia meidän ja lastemme puolesta ilmastonmuutosta vastaan!

Kunnioittavasti,
[oma nimi]