Hiilivapaa Suomi kokoontui Tampereella

Hiilivapaa Suomi -kampanjan toimijoita Tampereella 6.4.2016.

Hiilivapaa Suomi -kampanjan väkeä kokoontui 9.4. Tampereelle kouluttautumaan ja suunnittelemaan kampanjan toimintaa.

Päivän aikana keskusteltiin energiajärjestelmän perusteista ja trendeistä sekä kouluttauduttiin biomassan energiakäyttöön liittyvistä haasteista. Hiilivapaa Suomi -kampanjassa ajatellaan mm., että koska biomassan käyttö voi massan lähteestä riippuen aiheuttaa vaihtelevia päästömääriä polttovaiheessa ja painetta luonnon monimuotoisuudelle metsäenergian tapauksessa, on bioenergiaratkaisuja syytä täydentää mm. kunnianhimoisilla energiatehokkuustoimilla, hukkalämmön laajamittaisella talteenotolla ja muihin polttoon perustumattomilla energiantuotantomuodoilla.

Lisätietoa kampanjan toimijat kaipasivat vielä kiinteistöjen energiatehokkuusratkaisuista, energiapolitiikasta ja sen tukijärjestelmistä, sekä käytännön vaikuttamistyön tavoista kuten lobbaamisesta. Muun muassa näihin teemoihin tullaan siis perehtymään kampanjan seuraavissa koulutuksissa.

Koulutukseen oli kokoontunut kampanjan toimijoita paitsi Tampereelta, myös pääkaupunkiseudulta, jossa seuraavia kampanjakohteita ovat Espoon ja Vantaan hiilivoimalat. Koolla olleilla ihmisillä olikin vahva yhteinen innostus päästä vaikuttamaan omien kaupunkiensa vapauttamiseen hiilestä ja muista fossiilisista polttoaineista. Tästä porukasta siis kuullaan vielä!

Haluatko mukaan? Uudet vapaaehtoiset ovat tervetulleita joukkoon koska vain – täytä vapaaehtoislomake, niin otamme sinuun yhteyttä!

Voit myös liittyä kampanjan uutiskirjelistalle, niin pysyt kärryillä tulevista tapahtumistamme.