Kivihiilelle on kestäviä vaihtoehtoja

Taloussivuilla (HS 21.11.) kerrottiin kivihiilen alamäestä ja nostettiin keskusteluun Helsingin Salmisaaren hiilivoimalan kohtalo.

Nykyinen valtuusto päätti Hanasaaren hiilivoimalan sulkemisesta. Jos haluamme tosissamme torjua ilmastonmuutosta, myös Salmisaaren voimala on suljettava. Seuraavan valtuuston täytyy päättää, milloin hiilenpoltto Helsingissä loppuu kokonaan.

Jutun mukaan vaihtoehdot hiilelle ovat vain puu ja turve. Vaihtoehtoja on kuitenkin paljon enemmän: muun muassa energiatehokkuuden parantaminen kiinteistöissä, hukkalämmön talteenotto, geoterminen energia, maa- ja ilmalämpöpumput, aurinkolämpö ja lämmön kausivarastointi. Hiilen ja puun sijaan voimme valita aidosti kestäviä ja kotimaisia teknologioita.

Ansku Holstila
Hiilivapaa Suomi -kampanjan aktiivi
Helsinki

[Julkaistu Helsingin Sanomissa 22.11.2016]