Ei hiilelle, ei turpeelle -mielenilmaus 30.11.

Tervetuloa mielenilmaukseen:

Aika: keskiviikkona 30.11. klo 13 – 13:30

Paikka: Pikkuparlamentin edusta, Mannerheimintie 30

Suomen uusi energia- ja ilmastostrategia ei ota ilmastonmuutosta riittävän vakavasti:

Kivihiilestä ollaan luopumassa vasta vuoteen 2030 mennessä – siis 13 vuoden päästä. Jos Pariisin sopimuksen 1,5 asteen tavoite halutaan saavuttaa, tulisi Potsdamin ilmastotutkimuslaitoksen mukaan hiilenpolton loppua koko maailmassa viimeistään vuonna 2025. Strategia ei myöskään ole asettamassa turpeen poltolle rajoitteita, vaikka sen käyttö energiantuotannossa aiheuttaa kivihiilen tasoiset ilmastopäästöt.

Eduskunta keskustelee strategiasta keskiviikkona 30.11. iltapäivällä klo 14 alkavassa täysistunnossa. Tule mukaan kertomaan päättäjillemme, että fossiilisesta energiasta tulee luopua nyt! Mielenilmauksessa muodostamme kirjainkylteillä viestin “Ei hiilelle, ei turpeelle” ja otamme viestistämme kuvan.

Hiilen ja turpeen sijaan meidän on suosittava aidosti päästöttömiä vaihtoehtoja ja kotimaisia teknologioita – nyt heti, ei ensi vuosikymmenen lopulla!

Tempauksen järjestää Hiilivapaa Suomi -kampanja.

Tapahtuman Facebook-linkki: https://www.facebook.com/events/214385062337112/

Lisää hallituksen energia- ja ilmastostrategiasta: http://tem.fi/strategia2016