Vuosi startattu! Kampanjapäivä 21.1.

Hiilivapaa Suomi -kampanjapäivä 21.1.2017

Hiilivapaa Suomi -kampanjan tekijät kokoontuivat käynnistämään tärkeää kampanjavuotta 21.1. Helsinkiin. Paikalla oli parisenkymmentä aktiivia eri kaupungeista sekä koalition ja yhteistyötahojen edustajia.

Kampanjan yleistilanne on tällä hetkellä mukava: olemme laajentuneet uusiin kaupunkeihin, taustajärjestöjä on tullut lisää ja varojakin kuluvan vuoden toimintaan on kohtuullisesti. Työ ei kuitenkaan ole loppumassa aivan lähiaikoina, joten suunnitelmia ja varainkeruuta tehdään jo nyt myös tulevia vuosia ajatellen.

Päivän aikana saatiin mm. lobbaus-, biomassa- ja viestintäkoulutusta ja suunniteltiin tulevia taistoja kuntavaaleissa ja niiden jälkeen. Parhaillaan ryhmät eri kaupungeissa tekevät kovasti töitä mm. kuntavaaliehdokkaiden kontaktoimiseksi – tavoitteena on, että kampanjakaupungeissa uudet valtuustot asettavat selkeitä tavoitteita fossiileista ja turpeesta luopumiseksi. Toimilla on kiire, sillä ilmastonmuutos etenee kovaa vauhtia. Aikaisempaan leppoisaan muutosvauhtiin ei voi enää tuudittautua, vaan päättäjiltä ja energiayhtiöiltä odotetaan entistä selvästi ripeämpiä toimia siirtymässä energiatehokkuuteen ja kestävään energiantuotantoon.

Onneksi muutoksen suuruus ei Hiilivapaan vapaaehtoisia lannista, päinvastoin! Kampanjapäivän koulutusten, keskusteluiden ja ideointisessioiden jälkeen porukka oli täynnä innostusta tulevaa toimintaa kohtaan. Edessä on mm. lisää kuntavaaliehdokkaiden kontaktointia, vaalikonevaikuttamista, äänestäjille viestimistä, medioiden briiffaamista ja paljon muuta.

Kampanjalla on siis kädet täynnä tekemistä ja enemmän ideoita kuin ehdimme toteuttaa. Uudet ajatukset ja tekijät ovat aina tervetulleita mukaan. Ilmoittaudu joukkoomme!