Ilmastokampanjatapaaminen: tule päättämään Hiilivapaa Suomen suunnasta!

Tule mukaan kirittämään Fortumia 1,5 asteen polulle!

Maan ystävien ilmastokampanjatapaaminen järjestetään etäyhteydellä sunnuntaina 4.10. kello 13-16:30. Vuoden tärkeimmässä tapaamisessa ideoidaan Hiilivapaa Suomi-kampanjan tulevaa toimintaa sekä valitaan ilmastokampanjavastaavat ja ohjausryhmän jäsenet. Ilmastokampanjatapaamisen vieraileva puhuja on Oras Tynkkynen, joka kertoo miten vaikuttaa energiayhtiöihin.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Äänivaltaa päätöksenteossa voivat käyttää Maan ystävien jäsenet (http://www.maanystavat.fi/lomake/liity-jaseneksi).

Ilmoittautumiset tapahtumaan viimeistään 2.10. osoitteeseen . Linkki tapaamiseen lähetetään tapahtumaan ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Tapahtuma sopii sekä vanhoille aktiiveille että uusille kiinnostuneille!

Tervetuloa!

***
Sujuuko budjetin lukujen pyörittely, innostutko varainhankinnasta tai haluatko olla linjaamassa kampanjan toiminnasta? Tai haluatko oppia lisää näistä ja saada kokemusta?

Ohjausryhmässä pääsee sekä vaikuttamaan että oppimaan kampanjoinnista ja järjestötoiminnasta. Ohjausryhmässä koordinoidaan Maan ystävien ilmastotyön toimintaa ja taloutta. Ohjausryhmän tehtäviin kuuluu: toiminnan suunnittelu ja raportointi, toiminnasta viestiminen, talouden seuranta ja suunnittelu, varainhankinta (esim.Lentomaksu-sivuston ylläpito), työntekijän ohjaus, yhteydenpito Maan ystävien hallitukseen, yhteydenpito muihin ympäristöjärjestöihin sekä kansainvälisten suhteiden ylläpito. Ohjausryhmässä tehtävä työ on erittäin tärkeää, jotta kampanjamme pyörivät sujuvasti!

Kampanjavastaavien (1-3 kpl) vastuulla on kokonaiskuvan ylläpitäminen sekä toiminnan ohjaaminen kampanjakoordinaattorin tukena. Kampanjavastaavien tehtäviä voivat olla muun muassa toimintasuunnitelmien ja toimintakertomusten kirjoittamisen koordinointi, henkilöstöasiat sekä tarvittaessa yhteyshenkilönä toimiminen ulospäin.

Kuukausittainen työmäärä ohjausryhmässä on noin 7-10 tuntia kuukaudessa, kampanjavastaavalla noin 10-15 tuntia kuukaudessa.

Ohjausryhmätoiminnasta sekä ilmastokampanjavastaavan tehtävästä kiinnostuneet voivat lähettää vapaamuotoisen hakemuksen kampanjakoordinaattori Veralle viimeistään 17.9. Lisätietoja tehtävistä voi kysyä kampanjakoordinaattorilta!

***
Maan ystävien tapahtumissa noudatetaan turvallisen tilan periaatteita. Friends of the Earth International -verkoston jäsenyyskriteereiden mukaan kaikenlainen syrjintä on ehdottomasti kiellettyä, kohdistuipa se sitten sukupuoleen, syntyperään, uskontoon, kansallisuuteen, kieleen tai ihonväriin. Turvalliseen tilaan liittyy myös ajatus, ettemme tahattomasti vie tilaa toisilta ja että riippumatta henkilökohtaisista piirteistä (esim. introverttisyys ja ekstroverttisyys) jokainen meistä huolehtii, että kaikki kokevat olonsa luontevaksi ja vaivattomaksi.