We fucking told you so -lyhytelokuvan ensi-iltatapahtuma

Tervetuloa We fucking told you so -lyhytelokuvan ensi-iltatapahtumaan.

Valtionyhtiö Fortumin uhkapeli fossiilisilla polttoaineilla ilmastokriisin aikakaudella johti vuoden 2022 globaalisti suurimpiin alaskirjauksiin ja Suomen yrityshistorian suurimpiin tappioihin. Elokuvan tekijät pitävät Fortumia täydellisenä esimerkkinä siitä, miksi riski-investointien fossiilisiin polttoaineisiin ja autoritäärisiin valtioihin tulee päättyä nyt.

Tapahtuma järjestetään Fortumin puolivuosikatsauksen aikaan, kun samalla on tullut kuluneeksi puoli vuotta Venäjän aloittaman hyökkäyssodan alkamisesta.

Esitystapahtuma alkaa kokoontumisesta klo 20:30 Kompassilla Helsingin Rautatientorin metroaseman tuntumassa. Kompassi toimii “elokuvateatterin aulana”, josta siirrytään alkupuheenvuorojen jälkeen yhtä matkaa ”näytössaliin” salaiseen lokaatioon.

Esitystapahtuma yhdistelee paikkasidonnaista esitystaidetta, animaatioelokuvaa sekä mielenosoituksen sosiaalista koreografiaa.

Ensi-iltatapahtumassa kuullaan myös asiantuntijapuheita ja musiikkia, sekä videotervehdys The Yes Men -ryhmältä.

Lyhytelokuvan on tehnyt anonyymi kansainvälinen ”We love we tear” -kollektiivi. Tapahtuman järjestää Hiilivapaa Suomi -kampanja, Punos Taide & Tutkimus -organisaatio ja Ilmastokirkko-kollektiivi. Lyhytelokuvan tekemisen on rahoittanut Samuel Huberin Taidesäätiö sekä Europe Beyond Coal.

Osallistu tapahtumaan täyttämällä kutsu tai tulemalla Kompassille Rautatientorille tiistaina 30.8. klo 20:30.

//

Welcome to the performance event and a premiere of the short film We fucking told you so on Tuesday, August 30. at 20:30.
The short film was made by the anonymous international collective We Love We Tear. The event is organized by Coal-free Finland, Punos Art & Research, and Ilmastokirkko collective, and the making of the short film was funded by the Samuel Huber Art Foundation and Europe Beyond Coal. The event will include expert talks and music.

The performance begins at 20:30 at Compass near the Helsinki Rautatientori metro station. Compass works as a ”cinema theater lobby”, from where after the opening speeches, we will proceed to the ”screening hall” to a secret location.

The performance combines site-specific performance art, animated film, and social choreography of demonstrations.

The premiere of the short film will take place at the time of Fortum’s half-year review when at the same time half a year has also passed since the beginning of the war of aggression started by Russia. The film comments on the current debate and raises the question of the role of state-owned energy companies amid the climate crisis.

Participate by filling out the invitation form or arrive at Railway station on Tuesday (30.8.) at 20:30.