Hiilivapaa Suomi -ilmastokampanja etsii viestintäkoordinaattoria

Etsimme puolipäiväiseen työsuhteeseen näkemyksellistä, innovatiivista ja aikaansaavaa viestintäkoordinaattoria, joka on innostunut rohkeasta viestinnästä, viestinnän suunnittelusta ja vapaaehtoisten koordinoinnista.

Finanssi- ja yrityskampanjointiin keskittyvä kampanjamme on kasvanut viime vuosina nopeasti. Vapaaehtoistoiminnan lisäksi toimimme osana suomalaista ja kansainvälistä ilmastotyön asiantuntijaverkostoa.

Työtehtäviin kuuluvat viestinnän strateginen ja operatiivinen suunnittelu, sosiaalisen median viestintä, mediatiedotteet ja muu kirjallinen viestintä, kampanjan nettisivujen ylläpito, vapaaehtoisista koostuvan viestintätyöryhmän vetäminen, kampanjan sähköisten toimintaympäristöjen kehittäminen, mediayhteydenottoihin vastaaminen yhdessä muun tiimin kanssa ja muut viestinnän tehtävät.

Tarjoamme:

  • Vakituisen roolin suomalaisen ja kansainvälisen ilmastotyön ytimessä.
  • Innostavan viestintäympäristön ja mahdollisuuden työskennellä motivoituneiden vapaaehtoisten parissa.
  • Mahdollisuuden päästä kehittämään ja vahvistamaan nopeasti kokoaan kasvattavan ilmastokampanjan viestintää.
  • Työarjen, jossa työaika ja -paikka joustavat erilaisten elämäntilanteiden mukaan
  • Hierarkiattomuudelle rakentuvan toimintakulttuurin, jossa työskennellään yhteisen tavoitteen eteen omista vahvuuksista käsin.

Mitä odotamme sinulta?

Etsimme henkilöä, jolla on kykyä ja joustavuutta suoriutua monipuolisista viestinnän tehtävistä itseohjautuen, innovatiivisuutta ja luovuutta raikkaiden sisältöjen toteuttamiseen sekä intoa ja osaamista viestinnän kehittämiseen.

Arvostamme erityisesti raikasta, ajantasaista ja kekseliästä otetta sosiaalisen median viestintään. Hiilivapaa Suomen viestintäkoordinaattorina on lupa ajatella laatikon ulkopuolelta, huumoriakin hyödyntäen.

Sinulla on vahvasti hallussa sosiaalisen median ja verkkoviestinnän työkalut. Hallitset graafisen suunnittelun, ymmärrät sosiaalisen median algoritmit, pystyt tuottamaan sujuvia tekstisisältöjä sekä suomeksi että englanniksi,

Pystyt pitämään käsissäsi kampanjakokonaisuuden viestinnän lankoja ja kykenet koordinoimaan innostavasti vapaaehtoistyötä viestinnän tehtävissä. Toivomme sinulta löytyvän kokemusta myös viestinnän kehittämisestä ja sen strategisesta suunnittelusta.

Arvostamme erityisesti hyviä tiimityötaitoja ja kykyä kommunikoida avoimesti ja ajantasaisesti myös tiimin sisällä.

Toivomme myös, että sinulla on perusymmärrys ilmastonmuutoksesta ja yritysten, finanssialan ja julkishallinnon roolista siinä.

Ja tärkeimpänä, sinulla on paloa ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä maailman muuttamiseen viestinnän keinoin!

Vaatimusten lisäksi arvostamme lisäarvona kokemusta järjestötyöstä ja vapaaehtoisten koordinoinnista, verkostoitumista ympäristöjärjestökentällä, sisältöosaamista liittyen raskaan teollisuuden tai rakentamisen päästöihin ja kokemusta yrityksiin, rahoituslaitoksiin ja julkishallintoon kohdistuvasta kampanjoinnista. Myös valo- ja videokuvaamisen osaaminen on lisäetu.

Rekrytointiprosessi:

Työ alkaa 1.3.2024 tai sopimuksen mukaan. Työaika on 18,75 tuntia viikossa. Bruttopalkka 50% työajalla on 1535 e/kk. Työntekopaikka on Maan ystävien toimistolla (Vellamonkatu 30, 00550 Helsinki), mutta työssä on joustava mahdollisuus osittaiseen etätyöhön.

Lähetä hakemuksesi viimeistään 11.2. klo 23:59 mennessä osoitteeseen otsikolla “Hakemus viestintäkoordinaattoriksi”. Liitä hakemukseesi yhdessä pdf-tiedostossa CV ja maksimissaan yhden sivun esittelykirje, jossa kerrot myös miksi olet kiinnostunut tehtävästä. Syrjimättömyyden edistämiseksi pyydämme, että et liitä kuvaa hakemukseen. Työhaastattelut järjestetään 15.-16.2. erikseen sovittavina kellonaikoina.

Lisätietoja tehtävästä antaa kampanjapäällikkö Minna Sumelius, puh. 0413140268.

Ilmoitamme haastatteluajankohdan valituille viimeistään 14.2.2024. Haastattelut järjestetään 15.-16.2.2024.

Hiilivapaa Suomi -kampanja on osa Maan ystävät ry:n toimintaa. Maan ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on muuttaa yhteiskuntaa oikeudenmukaisemmaksi. Tämä tarkoittaa myös huomion kiinnittämistä eriarvoistaviin ja sukupuolittuneisiin valtarakenteisiin sekä omassa toiminnassa että yleisesti, ja näiden rakenteiden purkamista. Rekrytoinnissa sitoudutaan syrjimättömyyteen ja toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. 

Tämä rekrytointi toteutetaan anonyyminä rekrytointina. Tavoitteena on kohdentaa huomio ammatilliseen osaamiseesi sekä työkokemukseesi. Hakemuksesta piilotetaan henkilötiedot (nimi-, yhteystieto-, ikä-, sukupuoli- yms. tunnistetiedot ja valokuva) ennen arviointiin lähettämistä. Huomioithan siis vapaata hakemustekstiä kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita eikä sisällä näitä tunnistetietoja. Valinnat työpaikkahaastatteluun tehdään ilman hakijoiden henkilötietoja.