EDIT: HAKU ON PÄÄTTYNYT Hiilivapaa Suomi etsii ilmastoasiantuntijaa

Hae meille töihin

Etsimme uutta ilmastoasiantuntijaa vastaamaan järjestön teräksen kysyntään ja rahoitukseen suuntautuvasta kampanjatyöstä. Työsuhde on lähes kokoaikainen (80-90%) ja jatkuva.

Hiilivapaa Suomi on juuri ilmastokampanjasta itsenäiseksi järjestöksi kasvanut organisaatio, joka keskittyy finanssi- ja yrityskampanjointiin. Tällä hetkellä keskitymme teollisuuden vähäpäästöistämiseen vaikuttamalla pohjoismaisiin teräksen ostajiin, institutionaalisiin sijoittajiin sekä infrastruktuurihankkeisiin. Arvioimme ja seuraamme yritysten ja suursijoittajien teräslinjauksia sekä luomme painetta viestinnällä, lobbauksella ja kansalaiskampanjoinnilla. Järjestö on toiminut aiemmin Maan ystävät ry:n alaisena ilmastokampanjana.

Työtehtäviin kuuluu terästä käyttäviin yhtiöihin sekä finanssi-instituutioihin keskittyvien kampanjoiden sisällöt, strateginen suunnittelu ja arviointi. Asiantuntija vastaa kahden kampanjan kirjallisten sisältöjen, kuten taustamuistioiden, raporttien ja arviointien tuottamisesta. Osana kampanjan vaikuttamistyötä asiantuntija tapaa terästä käyttäviä yhtiöitä ja rahoituslaitoksia, osallistuu niiden yhtiökokouksiin ja muotoilee kampanjan vaatimukset kohdeyhtiöille. Lisäksi asiantuntija osallistuu kansainvälisten järjestöverkostojen toimintaan ja koordinoi vaikuttamistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Työhön kuuluu myös esiintymistä, kuten haastatteluiden antamista medialle, puheiden pitämistä yhtiökokouksissa sekä järjestön edustamista tapaamisissa kampanjointikohteiden kanssa. Lisäksi asiantuntija osallistuu rahoitushakemusten laadintaan ja raportointiin omien sisältöosuuksiensa osalta.

Tehtävään liittyy todennäköisesti 1-2 ulkomaanmatkaa vuodessa teräsverkostojen tapaamisiin. Iltatyötä on satunnaisesti, viikonlopputyötä mahdollisesti muutamia päiviä vuodessa.

Tarjoamme sinulle:

  • Vakituisen roolin suomalaisen ja kansainvälisen ilmastotyön ytimessä
  • Mahdollisuuden vaikuttaa siihen, millaiseksi uusi vastaperustettu ilmastojärjestö muodostuu
  • Vahvat mahdollisuudet vaikuttaa oman työn sisältöihin
  • Joustavan työarjen
  • Demokraattisuudelle rakentuvan toimintakulttuurin, jossa työskennellään yhteisen tavoitteen eteen omista vahvuuksista käsin.
  • Mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ekologisen siirtymän asiantuntijana

Odotamme hakijalta:

  • Soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa tai muutoin osoitettuja tietoja ja taitoja
  • Työkokemusta ilmasto- ja vaikuttamistyöstä tai kampanjoinnista
  • Kiinnostusta työskennellä ilmastokriisin, teollisuuden vähäpäästöistämisen sekä yritys- ja sijoittajavaikuttamisen parissa ja ymmärrystä yhteiskunnallisen muutoksen edistämisestä yksityisellä sektorilla ja finanssialalla
  • Kykyä kaksikieliseen työskentelyyn sujuvasti suomeksi ja englanniksi
  • Kykyä hahmottaa kokonaisuuksia, omaksua uutta tietoa nopeasti sekä kehittää omaa asiantuntijuutta
  • Vahvaa paineensietokykyä
  • Oma-aloitteista työotetta sekä erinomaisia projektinhallintataitoja
  • Erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä rakentaa ja koordinoida sidosryhmäverkostoja (yhtiöt, rahoituslaitokset, media, järjestökenttä)

Arvostamme lisäksi:

  • Kokemusta yritys- ja finanssialasta ja niiden toiminnasta.
  • Ymmärrystä yritysten, erityisesti raskaan teollisuuden päästölaskennasta, hankintaketjuista ja teräksen vähäpäästöistämisestä.

Rekrytointiprosessi:

Työ alkaa 1.11.2024 tai sopimuksen mukaan. Työaika sovitaan työntekijän toiveen mukaan 80-90% välille ja 90% työajalla se on 33 tuntia 45 minuuttia viikossa. Bruttopalkka on työn alkaessa 90% työajalla on 3046 euroa kuukaudessa. Työntekopaikka on Hiilivapaan Suomen toimistolla (Vellamonkatu 30, 00550 Helsinki), mutta työssä on joustavat etätyömahdollisuudet.

Rekrytoimme heti sopivan henkilön löydyttyä.

Liitä hakemukseesi yhdessä pdf-tiedostossa CV ja maksimissaan yhden sivun esittelykirje, jossa kerrot myös miksi olet kiinnostunut tehtävästä. Syrjimättömyyden edistämiseksi pyydämme, että et liitä kuvaa hakemukseen.

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Minna Sumelius, puh. 0413140268 keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14-17 hakuajan loppuun saakka.

Haastatteluun valittaville hakijoille varmistuttua ilmoitetaan 4.10.2024 mennessä, ja haastattelut pidetään lähtökohtaisesti viikolla 41.

Kannustamme eri taustoista tulevia henkilöitä hakemaan tehtävään. Kahden tasaväkisen hakijan tilanteessa noudatamme positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Mikäli kuulut vähemmistöryhmään, jonka haluat tulevan huomioiduksi rekrytointiprosessissa, mainitse se hakemuksen saateviestissä.

Rekrytointi on ehdollinen, ja riippuu 18.10. 2024 saatavasta rahoituspäätöksestä.