Hiilivapaa
Salo

Vapautetaan Salo hiilestä ja turpeesta!

Ota yhteyttä:

Paula Hartman

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Hiilivapaa Salo Facebookissa

Salo on tunnettu idyllisistä ruukkikylistään sekä luonnonläheisistä asuinalueistaan ja on mukana kuntien ilmastokampanjassa. Onkin ehkä yllättävää, että fossiilisilla polttoaineilla on Salon energiantuotannossa edelleen merkittävä osuus.

Suurin osa Salon ilmastopäästöistä aiheutuu lämmityksestä: kaukolämmön tuotannossa käytetään puun lisäksi ilmastoa lämmittävää turvetta (n. 60%) ja kivihiiltä (17%)  ja pientaloissakin palaa usein öljy. Erillislämmityksen osuus Salon ilmastopäästöistä on 22%. Saloon on tulossa jätevoimala, mutta se ei välttämättä korvaa nykyisiä fossiilisia polttoaineita täysin.

Ryhmän tavoitteena on, että Salossa luovutaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä mahdollisimman nopeasti ja siirrytään kohti kestävää energiantuotantoa kaupungin kaikilla sektoreilla, ilmasto-ohjelmaa aikatauluttaen ja sen toteutusta seuraten. Kaupungin olisi myös kannustettava kiinteistön omistajia uusiin, ilmastoystävällisiin energiaratkaisuihin kuten esimerkiksi maalämpöön, lämpöpumppuihin ja aurinkopaneeleihin. Ryhmä kannustaa kaupunkia hakeutumaan Hinku-kunnaksi.

Salon ryhmä on juuri perustettu, joten nyt on hyvä hetki hypätä mukaan toimintaan!

 

Vapautetaan Salo hiilestä ja turpeesta!

Ota yhteyttä:

Paula Hartman
salo@hiilivapaasuomi.fi

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi

Hiilivapaa Salo Facebookissa

Salo. Kuva: Kaj Carlson

Ajankohtaista

Salon paikallisryhmä on perustettu – tule mukaan tapaamiseen 24.11.!

Salo
Salo. Kuva: Kaj Carlson

Tule mukaan vapauttamaan Salo fossiilisista polttoaineista!

Hiilivapaa Salo -ryhmän ensimmäinen kokous pidetään perjantaina 24.11. Salon kaupungintalon Kataja-huoneessa klo 15:15-17:15. Tapaamisessa tutustutaan Salon tilanteeseen, kampanjan toimijoihin ja toimintatapoihin sekä suunnitellaan tulevaa toimintaa. Hiilivapaa Suomi -kampanjaa esittelee Leena Lahti. Salon paikallisryhmä on juuri perustettu, joten nyt on hyvä hetki liittyä mukaan!

Lisätietoja: Paula Hartman,

Uutisarkisto