Espoon valtuusto vaatii Fortumilta suunnitelmaa hiilestä luopumisesta – kampanjan ehdotuksesta

Espoon kaupunginvaltuusto keskusteli 22.8.2016 kaupungin uudesta ilmasto-ohjelmasta. Ohjelmassa asetettiin hyviä tavoitteita: kaupungin tulee olla hiili­neutraali vuoteen 2050 mennessä, ja asukaskohtaisten päästöjen pitää vähentyä 60 % vuoteen 2030 mennessä.

Espoo ei kuitenkaan voi toteuttaa hyviä tavoitteitaan yksin, sillä suurin osa sen päästöistä muodostuu Fortumin toteuttamasta energiantuotannosta. Tänä vuonna noin 60% kaukolämmöstä tuotetaan edelleen runsaspäästöisellä kivihiilellä.

Siksi Hiilivapaa Espoo -kampanja otti taannoin yhteyttä valtuustoon ja kehotti sitä pyytämään Fortumilta selvää suunnitelmaa kivihiilen korvaamiseksi. Valtuusto piti tätä hyvänä ideana, ja päätti näin:

”Valtuusto toivoo, että kaupunki peräänkuuluttaa Fortumia esittämään konkreettisen suunnitelman siitä, millä käytännön ratkaisuilla se etenee Espoossa kohti hiilivapaata energiantuotantoa jo seuraavien vuosien aikana.”

Hiilivapaa Espoo -kampanja onnittelee valtuustoa hyvästä päätöksestä! Nyt pallo on Fortumilla. Suunnitelmat hiilen korvaamiseksi on tehtävä julkisiksi, jotta kansalaisyhteiskunta, päättäjät ja tutkijat pääsevät ottamaan niihin kantaa.

Toiminta hiilivapaan Espoon edistämiseksi jatkuu koko ajan. Ilmastonmuutos etenee niin nopeasti, että emme voi jäädä vain odottamaan energiayhtiön aikeiden selviämistä. Tervetuloa siis mukaan kampanjan pääkaupunkiseudun yhteiseen uusien iltaan 7.9.!