Tulevaisuuden energiaa Jyväskylään -vaalipaneeli 27.3.

Maanantaina 27.3. pidettiin tilaisuus Tulevaisuuden energiaa Jyväskylään. Tilaisuudessa kuultiin asiantuntija-alustuksia ja kuntavaaliehdokkaiden paneelikeskustelu. Paneelissa eri puolueiden edustajat keskustelivat erilaisista ratkaisumalleista siihen, miten Hiilivapaa Jyväskylä saataisiin sekä kuntavaaliehdokkaiden että äänestäjien tietoisuuteen.

Panelistien keskuudessa tuli esiin erilaisia poliittisia näkemyksiä. Siinä missä oikealla mm. pohdittiin sitä, miten jokainen saa itse valita tulevaisuudessa omat energiaratkaisunsa ja keskitytään markkinointiin, niin hieman vihreämmältä puolelta tuli enemmänkin kyseenalaistamista siihen, miten esimerkiksi Jyväskylän Energia voisi jatkossa välttää investoinnit, jotka eivät ole kovin kauaskantoisia.

Kattilakysymysten osalta Vihreiden ja Jyväskylän Energian välillä tuli paneelivaiheessa keskustelua siitä, että vaikka biohake on parempi vaihtoehto kuin turve, on se kuitenkin olisi se ”fossiilittomampi” vaihtoehto. Myöskin sen takia että puu ei sitoudu samalla tavalla kuin turve maan kuoreen, johtuen siitä, että se on vielä ns. vapaassa hiilenkierrossa, ja osittain myös sitä kautta se luokitellaan uusiutuviin.

Parempia ratkaisuja ollaan etsimässä mm. yhteisöenergian ja fossiilittoman energiantuotannon piiristä kansalaisvaikuttamisen keinoin – toivottavasti myös Jyväskylän energiapäättäjät vastaavat haasteeseen omalta osaltaan.

Paneelissa tuli hyvin esille erityyppisiä näkökantoja ja keskustelua heräsi. Asia on yhteinen, ja keskustelu varmasti jatkuu tilaisuuden jälkeenkin. Kiitämme kaikkia osallistujia. Tästä on hyvä jatkaa kohti Hiilivapaata Jyväskylää!