Oletko saanut Suomen Kulttuurirahastolta apurahan? Be A Hero: Ilmastokampanja tarvitsee SINUA!

"Fortumin johto ei ansaitse vastuuvapautta" -teksti taustalla voimalan piippu
Fortumin johto ei ansaitse vastuuvapautta

Lähde mukaan Hiilivapaa Suomen sosiaalisen median videokampanjaan, joka kannustaa Suomen Kulttuurirahastoa käyttämään ääntään vastuullisena sijoittajana. Vedotaan yhdessä Suomen Kulttuurirahastoa äänestämään Fortumin yhtiökokouksessa (28.4.2021) johdon vastuuvapauden myöntämistä vastaan.

Fortumin joulukuussa 2020 julkaistu strategia paljasti, ettei yhtiö suhtaudu ilmastokriisiin riittävällä vakavuudella. Fortumin johdolle on lähetettävä selkeä viesti, etteivät yhtiön nykyiset ilmastotavoitteet riitä. Voit lukea Fortumin riittämättömistä toimista Hiilivapaa Suomen avoimesta kirjeestä sekä kirjeestämme Fortumin toimitusjohtajalle.

????Miten voit auttaa? Suomen Kulttuurirahaston apurahansaajat, taiteilijat, tutkijat ja organisaatiot, osallistuvat kampanjaan lähettämällä lyhyen videon. Toteutamme videokoosteen, jossa lukuisat Suomen Kulttuurirahaston apurahansaajat kannustavat kulttuurirahastoa kestävään toimintaan.

???? Kampanjan ja videoiden sävy on asiakeskeinen, positiivinen ja kannustava. Tavoitteena ei ole kritisoida Suomen Kulttuurirahastoa, vaan kannustaa toimimaan vastuullisesti. Kulttuurirahasto on muotoillut sijoitustoimintansa tavoitteet seuraavasti: ”Ilmastonmuutoksen hillintä on osa ympäristövastuuta. Kulttuurirahasto yrittää vaikuttaa siihen, että yritykset, rahastot ja salkunhoitajat ottavat toiminnassaan ja raportoinnissaan ilmastoasiat entistä vahvemmin huomioon.” (Lähde: https://skr.fi/vastuullinen-sijoittaminen) Suomen kulttuurirahasto on Fortumin kahdenkymmenen suurimman sijoittajan joukossa 0,09 prosentin omistuksellaan.

???? Jos kiinnostuit, lähetä viestiä osoitteeseen ja saat tarkat ohjeet kampanjaan osallistumisesta. Lähetä video 11.4. mennessä.