Helmikuussa 2022 EU-komissio hyväksyi esityksen ydinvoiman ja maakaasun sisällyttämisestä kestävän rahoituksen luokitteluun (taksonomiaan), vaikka nämä eivät täytä EU:n asiantuntijoiden asettamia ympäristökriteerejä.
Hiilivapaa Suomi on allekirjoittanut yhdessä 91 muun kansalaisjärjestön kanssa avoimen kirjeen, jolla halutaan varmistaa, että finanssi-instituutioiden vihreät sijoitukset sulkevat pois maakaasun ja ydinvoiman huonosta EU:n taksonomiasta huolimatta.Lue lisää ”Järjestöjen avoin kirje rahoituslaitoksille EU-taksonomiasta”→
Amazonin sademetsät ovat alkuperäiskansojen ja monimuotoisen eliölajiston koti sekä maailman keuhkot. Tällä hetkellä maailman vihreät keuhkot palavat ennennäkemätöntä tahtia Brasilian äärioikeistolaisen presidentin Jair Bolsonaron ja maassa toimivien yritysten piittaamattomuuden ja ahneuden takia. Brasiliasta viedään suuri määrä maataloustuotteita (mm. naudanlihaa, soijaa rehuksi, kahvia) sekä puupohjaisia tuotteita ympäri maailmaa – myös Eurooppaan.
Euroopan Unioni on hiljattain päässyt sopimukseen Etelä-Amerikan kanssa Mercosur-kauppasopimuksesta. Sopimusta ei ole kuitenkaan ratifioitu ja se on hyväksyttävä vielä EU:n jäsenmaissa sekä Euroopan parlamentissa. EU:n on nyt käytettävä uhkaa sopimuksen ratifioimatta jättämisestä neuvotteluissa Brasilian kanssa. Vaikka Mercosur-sopimuksessa mainitaan Pariisin ilmastosopimus, on epävarmaa vaikuttaisiko ilmastovelvotteiden rikkominen todella maiden väliseen kauppaan ja lisäksi ratifioinnissa saattaa mennä vielä vuosia. Myös Suomen nykyisenä EU-puheenjohtajamaana tulee toimia sen eteen, että EU ei tee kauppapolitiikkaa ilmastonmuutoksen hillinnän kustannuksella.